Ondergieten

Ondersabelen, onderkouwen

Ondersabelen, ook wel onderkouwen genoemd, is het opvullen van de stelruimte tussen de voetplaat van een stalen kolom c.q. constructie en de betonvloer met krimpvrije mortel waardoor de kolomvoet volledig ondersteund wordt.

Ook wordt van ondersabelen gesproken wanneer zware machines een ondergrond met groter dragend vermogen nodig hebben.

In het geval dat ondersabelen niet mogelijk is, zal ondergoten moeten worden. Men spreekt dan van ondergieten of ondergrouten.

De keuze van het betreffende systeem is dus afhankelijk van de eisen die er aan de ondersabeling of ondergrouting worden gesteld, de ruimte die gevuld dient te worden, de toegankelijkheid van de te vullen ruimte, de te volgen werkmethodiek etc.

Van Kooten Betonservice heeft uitgebreide ervaring op het gebied van ondersabelen en kan voor u uitvoeren:

  • Ondersabelen van staalconstructies
  • Ondersabelen van prefab betonnen elementen
  • Ondersabelen van voetpalen
  • Ondersabelen van vangrailstijlen
  • Ondersabelen van zware machines

Neem contact met ons op voor een afspraak ter plaatse om uw problemen te inventariseren en een gedegen advies op te stellen.

Offerte aanvragen

Ondergieten
Betonreparatie
Betonreparatie

Betonrot is een term die gebruikt wordt voor schade aan beton. Meestal wordt hiermee de schade bedoeld die is ontstaan doordat de in het beton aanwezige wapening begint te roesten. Doordat roest uitzet zal het beton gaan barsten.

Bekijken
Vochtwering
Vochtwering

Scheuren in beton worden vaak veroorzaakt door spanningen in de constructie of door constructiefouten. Door temperatuurswisselingen kan het voorkomen dat een betonconstructie uitzet of krimpt. J van kooten Betonservice biedt u een effectieve manier om scheuren, stortnaden of grindnesten te injecteren of repareren.

Bekijken
Ondergieten
Ondergieten

Ondersabelen, ook wel onderkouwen genoemd is het opvullen van de stelruimte tussen de voetplaat van een stalen kolom c.q. constructie en de betonvloer met krimpvrije mortel waardoor de kolomvoet volledig ondersteund wordt. Ook wordt van ondersabelen gesproken wanneer zware machines een ondergrond met groter dragend vermogen nodig hebben.

Bekijken
Kunststof gietvloeren
Kunststof gietvloeren

Een kunststofvloer is een naadloze, elastische en zeer slijtvaste vloer met goede isolerende eigenschappen. Kunststofvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Indien gewenst is het mogelijk een rubberen ondervloer aan te brengen, dit om optimale geluidsisolatie te verkrijgen.

Bekijken
Kelderafdichtingen
Kelderafdichtingen

Lekkage in uw kelder kan vele problemen met zich mee brengen. Zo krijgen schimmels de ruimte, kan uw vloer bol gaan staan en kan de verf of behang van uw muur afbrokkelen. Daarnaast zorgt indringend vocht voor gezondheidsproblemen.

Bekijken
Stukadoors Werkzaamheden
Stukadoors Werkzaamheden

Stukadoors werkzaamheden

Bekijken
Copyright © van Kooten Betonservice 2018 Alle rechten voorbehouden