Betonreparatie

Ook op gebied van betonreparatie worden door Van Kooten Betonservice werkzaamheden uitgevoerd.

Onderhoudsopdrachten kunt u ook bij ons bedrijf onderbrengen.

Betonrot is een term die gebruikt wordt voor schade aan beton. Meestal wordt hiermee de schade bedoeld die is ontstaan doordat de in het beton aanwezige wapening begint te roesten. Doordat roest uitzet zal het beton gaan barsten, we noemen dit ook wel een expansieve reactie. De sterkte van het beton zal hierdoor worden aangetast en dus ook van de gehele constructie. Betonrot komt meestal voor in betonelementen die het einde van hun levensduur hebben bereikt, of wanneer het ontworpen of uitgevierd werd.

Betonrot wordt veroorzaakt door het binnendringen van CO2 van de lucht of door het binnendringen van chloriden.

Na een gedegen onderzoek zal een reparatieadvies gemaakt worden. Aan de hand van dit advies zal door middel van een betonreparatie het beton op dusdanige wijze worden gerepareerd dat de constructie weer voor jaren gevrijwaard is van de verdere uitbreiding van genoemde schades. Afhankelijk van de toepassingsklasse wordt een reparatiemortel gekozen welke past bij de omgeving en toepassing.

Reparaties zijn globaal onder te verdelen in:

  • Constructieve betonreparatie
  • Cosmetische betonreparatie (poetswerk in kleur van de constructie)

De werkzaamheden worden altijd in nauw overleg met de opdrachtgever uitgevoerd, zodat een goede interactie tussen werkzaamheden en alle betrokken partijen wordt verkregen.

Offerte aanvragen

Betonreparatie
Betonreparatie
Betonreparatie

Betonrot is een term die gebruikt wordt voor schade aan beton. Meestal wordt hiermee de schade bedoeld die is ontstaan doordat de in het beton aanwezige wapening begint te roesten. Doordat roest uitzet zal het beton gaan barsten.

Bekijken
Vochtwering
Vochtwering

Scheuren in beton worden vaak veroorzaakt door spanningen in de constructie of door constructiefouten. Door temperatuurswisselingen kan het voorkomen dat een betonconstructie uitzet of krimpt. J van kooten Betonservice biedt u een effectieve manier om scheuren, stortnaden of grindnesten te injecteren of repareren.

Bekijken
Ondergieten
Ondergieten

Ondersabelen, ook wel onderkouwen genoemd is het opvullen van de stelruimte tussen de voetplaat van een stalen kolom c.q. constructie en de betonvloer met krimpvrije mortel waardoor de kolomvoet volledig ondersteund wordt. Ook wordt van ondersabelen gesproken wanneer zware machines een ondergrond met groter dragend vermogen nodig hebben.

Bekijken
Kunststof gietvloeren
Kunststof gietvloeren

Een kunststofvloer is een naadloze, elastische en zeer slijtvaste vloer met goede isolerende eigenschappen. Kunststofvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Indien gewenst is het mogelijk een rubberen ondervloer aan te brengen, dit om optimale geluidsisolatie te verkrijgen.

Bekijken
Kelderafdichtingen
Kelderafdichtingen

Lekkage in uw kelder kan vele problemen met zich mee brengen. Zo krijgen schimmels de ruimte, kan uw vloer bol gaan staan en kan de verf of behang van uw muur afbrokkelen. Daarnaast zorgt indringend vocht voor gezondheidsproblemen.

Bekijken
Stukadoors Werkzaamheden
Stukadoors Werkzaamheden

Stukadoors werkzaamheden

Bekijken
Copyright © van Kooten Betonservice 2018 Alle rechten voorbehouden